Anunț de recrutare personal contractual

COMPARTIMENTUL JURIDIC ȘI RESURSE UMANE

  

ANUNȚ

Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Sibiu organizează, conform Ordinului președintelui A.N.S.V.S.A. nr. 168/2015 pentru aprobarea Normelor privind ocuparea prin concurs ori prin examen a unui post vacant sau temporar vacant corespunzător funcțiilor contractuale existente la nivelul A.N.S.V.S.A. și al unităților din subordinea acesteia, concurs pentru ocuparea următoarelor posturi contractuale temporar vacante, cu   încadrare pe perioadă determinată, până la data de 01.07.2020:

  • 8 posturi al căror temeiul legal de angajare în reprezintă O.G. nr. 42/2004 privind organizarea activităţii sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, cu modificările și completările ulterioare:

► 1 post de medic veterinar, gradul I, condiții specifice: studii universitare de licență absolvite cu diplomă de licență sau echivalentă, în domeniul fundamental: științe biologice și biomedicale, ramura de științe: medicină veterinară, domeniul de licență: medicină veterinară, cu o vechime de minimum 7 ani în specializarea medicină veterinară – în cadrul L.S.V.S.A. Sibiu – profil Receptie probe Sănătate animală;

1 post de inginer, gradul IA, condiții specifice: studii studii universitare de licență absolvite cu diplomă de licență sau echivalentă, în domeniul fundamental: științe inginerești, ramura de științe: inginerie mecanică, mecatronică, inginerie industrială şi management, domeniul de licență: inginerie industrială, cu o vechime de minimum 7 ani în specializarea tehnologia construcţiilor de maşini – în cadrul Serviciului Economic și Administrativ ;

1 post de inginer, gradul IA, condiții specifice: studii universitare de licență absolvite cu diplomă de licență sau echivalentă, în domeniul fundamental: științe inginerești, ramura de științe: ingineria resurselor vegetale și animale, domeniul de licență: ingineria produselor alimentare sau horticultură, cu o vechime de minimum 7 ani în specializarea tehnologia şi controlul calităţii produselor alimentare sau ingineria produselor alimentare sau horticultură – în cadrul L.S.V.S.A. Sibiu – profil Microbiologie Alimentară;

2 posturi de asistent veterinar, gradul IA, condiții specifice: studii medii liceale, absolvite cu diplomă de bacalaureat, cu o vechime de minimum 7 ani în domeniul veterinar: asistent veterinar sau tehnician veterinar – în cadrul L.S.V.S.A. Sibiu – profil bacteriologie – morfopatologie și profil parazitologie;

1 post de asistent veterinar, gradul I, condiții specifice: studii medii liceale, absolvite cu diplomă de bacalaureat, cu o vechime de minimum 4 ani în domeniul veterinar: asistent veterinar sau tehnician veterinar – în cadrul L.S.V.S.A. Sibiu – profil virusologie;

1 post de muncitor calificat, gradul I, condiții specifice: studii medii liceale absolvite cu diplomă de bacalauret, cu o vechime de minimum 9 ani ca muncitor calificat – în cadrul L.S.V.S.A. Sibiu – inactivare medii în laboratorul de microbiologie alimentară;

1 post de muncitor necalificat, treapta profesională I, condiții specifice: studii generale de 10 clase absolvite cu diplomă, cu o vechime de minimum 9 ani ca muncitor necalificat – în cadrul Serviciului Economic și Administrativ;

  • 3 posturi al căror temei legal de angajare în reprezintă Ordinul președintelui A.N.S.V.S.A. nr. 64/2007 pentru aprobarea Normei sanitare veterinare privind organizarea şi desfăşurarea activităţii de control oficial sanitar-veterinar efectuat de către personalul de specialitate în unităţile care produc alimente de origine animală, cu modificările și completările ulterioare:

► 3 posturi de medic veterinar, gradul I, condiții specifice: studii universitare de licență absolvite cu diplomă de licență sau echivalentă, în domeniul fundamental: științe biologice și biomedicale, ramura de științe: medicină veterinară, domeniul de licență: medicină veterinară, cu o vechime de minimum 7 ani în specializarea medicină veterinară – la abatoarele I.I. Flueraș și SC FEVA MED SRL;

 

Art. 3 din HG nr. 286/2011: „Poate ocupa un post vacant sau temporar vacant persoana care îndeplineşte următoarele condiţii:

  1.   a) are cetăţenia română, cetăţenie a altor state membre ale Uniunii Europene sau a statelor aparţinând Spaţiului Economic European şi domiciliul în România;
  2.   b) cunoaşte limba română, scris şi vorbit;
  3.   c) are vârsta minimă reglementată de prevederile legale;
  4.   d) are capacitate deplină de exerciţiu;
  5.   e) are o stare de sănătate corespunzătoare postului pentru care candidează, atestată pe baza adeverinţei medicale eliberate de medicul de familie sau de unităţile sanitare abilitate;
  6.   f) îndeplineşte condiţiile de studii şi, după caz, de vechime sau alte condiţii specifice potrivit cerinţelor postului scos la concurs;
  7.   g) nu a fost condamnată definitiv pentru săvârşirea unei infracţiuni contra umanităţii, contra statului ori contra autorităţii, de serviciu sau în legătură cu serviciul, care împiedică înfăptuirea justiţiei, de fals ori a unor fapte de corupţie sau a unei infracţiuni săvârşite cu intenţie, care ar face-o incompatibilă cu exercitarea funcţiei, cu excepţia situaţiei în care a intervenit reabilitarea.”

Conform art. 6 din Regulamentul-cadru pentru stabilirea principiilor generale de ocupare a unui post vacant sau temporar vacant corespunzător funcţiilor contractuale şi a criteriilor de promovare în grade sau trepte profesionale imediat superioare a personalului contractual din sectorul bugetar plătit din fonduri publice, aprobat prin H.G. nr. 286/2011 cu modificările și completările ulterioare, pentru înscrierea la concurs candidaţii vor prezenta un dosar de concurs care va conţine următoarele documente:

  1. a) cerere de înscriere la concurs adresată conducătorului autorităţii sau instituţiei publice organizatoare;
  2. b) copia actului de identitate sau orice alt document care atestă identitatea, potrivit legii, după caz;
  3. c) copiile documentelor care să ateste nivelul studiilor şi ale altor acte care atestă efectuarea unor specializări, precum şi copiile documentelor care atestă îndeplinirea condiţiilor specifice ale postului solicitate de autoritatea sau instituţia publică;
  4. d) carnetul de muncă sau, după caz, adeverinţele care atestă vechimea în muncă, în meserie şi/sau în specialitatea studiilor, în copie;
  5. e) cazierul judiciar sau o declaraţie pe propria răspundere că nu are antecedente penale care să-l facă incompatibil cu funcţia pentru care candidează;
  6. f) adeverinţă medicală care să ateste starea de sănătate corespunzătoare eliberată cu cel mult 6 luni anterior derulării concursului de către medicul de familie al candidatului sau de către unităţile sanitare abilitate;
  7.   g) curriculum vitae.

Adeverinţa care atestă starea de sănătate conţine, în clar, numărul, data, numele emitentului şi calitatea acestuia, în formatul standard stabilit de Ministerul Sănătăţii.

Candidatul care depune o declaraţie pe proprie răspundere că nu are antecedente penale, în cazul în care este declarat admis la selecţia dosarelor, acesta are obligaţia de a completa dosarul de concurs cu originalul cazierului judiciar, cel mai târziu până la data desfăşurării primei probe a concursului.

Actele prevăzute la lit. b)-d) vor fi prezentate şi în original în vederea verificării conformităţii copiilor cu acestea.

► Dosarele care vor cuprinde documentele prevăzute la art. 6 alin. 1 lit. a-g  se depun la sediul D.S.V.S.A. SIBIU, str. Calea Şurii Mari, nr. 21, în intervalul 18.11.2019-22.11.2019. Secretarul comisiei de concurs: Vidrighin Emanoil, tel. 0269/223069, int. 222.

Concursul se va desfăşura la sediul D.S.V.S.A. Sibiu, str. Calea Șurii Mari, nr. 21.

Persoană de contact – Vidrighin Emanoil, tel. 0269/223069, int. 222

Concursul se va organiza conform calendarului următor:

  • 18.11.2019-22.11.2019, până la ora 1430: intervalul de depunere a dosarelor;
  • 25.11.2019, ora 14 selecţia dosarelor;
  • 12.12.2019, ora 11 proba scrisă;
  • 17.12.2019, ora 11 interviu;
  • Rezultatele selecției dosarelor, probei scrise și interviului se afişează în ziua programată, la ora 16.
  • Contestaţiile se depun astfel:

–  în data de 26.11.2019, până la ora 17 – pentru rezultatul selecţiei dosarelor

      –  în data de 13.12.2019, până la ora 1430 – pentru rezultatul probei scrise

      –  în data de 18.12.2019, până la ora 17 – pentru rezultatul interviului

  • Afișarea rezultatului la contestaţii:

–  în data de 27.11.2019, la ora 13 – pentru rezultatul selecţiei dosarelor

      –  în data de 16.12.2019, la ora 13 – pentru rezultatul probei scrise

      –  în data de 19.12.2019, la ora 13 – pentru rezultatul interviului

  • Afișarea rezultatului final:

            –  în data de 20.12.2019

 

BIBLIOGRAFIE

Pentru ocuparea postului  asistent veterinar grad IA in cadrul LSVSA Sibiu – profil bacteriologie – morfopatologie

  1. O.G. nr. 42/2004 privind organizarea activităţii sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, aprobată cu modificări prin Legea nr. 215/2004, cu modificările și completările ulterioare;
  2. H.G. nr. 1415/2009 privind organizarea şi funcţionarea Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor şi a unităţilor din subordinea acesteia, cu modificările și completările ulterioare;
  3. Ordinul președintelui A.N.S.V.S.A. nr. 35/2016 privind aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Programului acţiunilor de supraveghere, prevenire, control şi eradicare a bolilor la animale, a celor transmisibile de la animale la om, protecţia animalelor şi protecţia mediului, de identificare şi înregistrare a bovinelor, suinelor, ovinelor, caprinelor şi ecvideelor, precum şi a Normelor metodologice de aplicare a Programului de supraveghere şi control în domeniul siguranţei alimentelor
  4. Bacteriologie veterinara – H. Raducanescu, V. Bica Popii, editura Ceres, Bucuresti, 1986

5.Bacteriologie veterinara aplicata – H. Raducanescu, V. Bica Popii, editura Ceres, Bucuresti, 1973

  1. Diagnosticul necropsic veterinar – A.I.Baba, editura Ceres, București 1996

 

BIBLIOGRAFIE

Pentru ocuparea postului  asistent veterinar grad I în cadrul L.S.V.S.A. Sibiu – profil virusologie

  1. O.G. nr. 42/2004 privind organizarea activităţii sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, aprobată cu modificări prin Legea nr. 215/2004, cu modificările și completările ulterioare;

2.H.G. nr. 1415/2009 privind organizarea şi funcţionarea Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor şi a unităţilor din subordinea acesteia, cu modificările și completările ulterioare;

3.Viroze si boli prionice la animale – C Vasiu, editura Nereamia Napocae, 2003

4.Proceduri specifice și tehnici de lucru în laborator

5.Ordinul președintelui A.N.S.V.S.A. nr. 35/2016 privind aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Programului acţiunilor de supraveghere, prevenire, control şi eradicare a bolilor la animale, a celor transmisibile de la animale la om, protecţia animalelor şi protecţia mediului, de identificare şi înregistrare a bovinelor, suinelor, ovinelor, caprinelor şi ecvideelor, precum şi a Normelor metodologice de aplicare a Programului de supraveghere şi control în domeniul siguranţei alimentelor.

 

BIBLIOGRAFIE

Pentru ocuparea postului  asistent veterinar grad IA in cadrul L.S.V.S.A. Sibiu – profil parazitologie

  1. O.G. nr. 42/2004 privind organizarea activităţii sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, aprobată cu modificări prin Legea nr. 215/2004, cu modificările și completările ulterioare;
  2. H.G. nr. 1415/2009 privind organizarea şi funcţionarea Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor şi a unităţilor din subordinea acesteia, cu modificările și completările ulterioare;

3.Regulamentul CE nr 1375/2015 de punere în aplicare (UE) Nr. 1375 din 10 august 2015 de stabilire a normelor specifice aplicabile controalelor oficiale privind prezenţa de Trichinella în carne;

  1. Manualul OIE (Oficiul Internaţional de Epizootii)/2019: cap.3.1.20. infecția cu Trichinella spp; cap. 3.2.4. nosemoza la albinele de miere; cap. 3.2.6. infestația Tropilaelaps spp; cap. 3.2.7. infestația cu Varroa spp; cap. 3.9.4. cryptosporidiosis. www.oie.int/standard-setting/terrestrial-manual/access-online/

 

BIBLIOGRAFIE

Pentru ocuparea postului  medic veterinar grad I in cadrul LSVSA Sibiu – profil Receptie probe Sănatate animală

  1. O.G. nr. 42/2004 privind organizarea activităţii sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, aprobată cu modificări prin Legea nr. 215/2004, cu modificările și completările ulterioare;

2.H.G. nr. 1415/2009 privind organizarea şi funcţionarea Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor şi a unităţilor din subordinea acesteia, cu modificările și completările ulterioare;

  1. Ordinul președintelui A.N.S.V.S.A. nr. 35/2016 privind aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Programului acţiunilor de supraveghere, prevenire, control şi eradicare a bolilor la animale, a celor transmisibile de la animale la om, protecţia animalelor şi protecţia mediului, de identificare şi înregistrare a bovinelor, suinelor, ovinelor, caprinelor şi ecvideelor, precum şi a Normelor metodologice de aplicare a Programului de supraveghere şi control în domeniul siguranţei alimentelor;
  2. Manualul de utilizare a aplicatiei AtlasVet LIMS pentru managementul probelor de laborator al firmei GamaIT Sibiu
  3. Proceduri specifice A.N.S.V.S.A. de recoltare a probelor în domeniul sănătate animală, conform site-ului A.N.S.V.S.A.

 

BIBLIOGRAFIE

Pentru ocuparea postului muncitor calificat grad I in cadrul LSVSA Sibiu – profil inactivare medii in laboratorul de microbiologie alimentara

  1. O.G. nr. 42/2004 privind organizarea activităţii sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, aprobată cu modificări prin Legea nr. 215/2004, cu modificările și completările ulterioare;
  2. H.G. nr. 1415/2009 privind organizarea şi funcţionarea Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor şi a unităţilor din subordinea acesteia, cu modificările și completările ulterioare;
  3. Bacteriologie veterinară – H. Raducanescu, V. Bica Popii, editura Ceres, București, 1986;
  4. Bacteriologie veterinară aplicată – H. Raducanescu, V. Bica Popii, editura Ceres, București, 1973

 

BIBLIOGRAFIE

Pentru ocuparea postului  inginer grad IA in cadrul LSVSA Sibiu – profil Microbiologie Alimentara

  1. O.G. nr. 42/2004 privind organizarea activităţii sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, aprobată cu modificări prin Legea nr. 215/2004, cu modificările și completările ulterioare;
  2. H.G. nr. 1415/2009 privind organizarea şi funcţionarea Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor şi a unităţilor din subordinea acesteia, cu modificările și completările ulterioare;
  3. Dumitru Buiuc, Marian Negut – Tratat de microbiologie clinica. Editia a II-a, revizuita si adaugata, Editura Medicala Bucuresti, 2008
  4. Ordinul președintelui A.N.S.V.S.A. nr.35/2016 privind aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Programului acţiunilor de supraveghere, prevenire, control şi eradicare a bolilor la animale, a celor transmisibile de la animale la om, protecţia animalelor şi protecţia mediului, de identificare şi înregistrare a bovinelor, suinelor, ovinelor, caprinelor şi ecvideelor, precum şi a Normelor metodologice de aplicare a Programului de supraveghere şi control în domeniul siguranţei alimentelor;
  5. Proceduri specifice si tehnici de laborator conform standardelor internationale SR:EN ISO

 

BIBLIOGRAFIE

Pentru ocuparea postului  muncitor necalificat, trapta profesională I, in cadrul Serviciului Economic și Administrativ

  1. O.G. nr. 42/2004 privind organizarea activităţii sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, aprobată cu modificări prin Legea nr. 215/2004, cu modificările și completările ulterioare;
  2. H.G. nr. 1415/2009 privind organizarea şi funcţionarea Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor şi a unităţilor din subordinea acesteia, cu modificările și completările ulterioare;
  3. Ordinul ministrului sănătății nr. 119/2014 pentru aprobarea Normelor de igienă și a recomandărilor privind mediul de viață al populației, cu modificările și completările ulterioare.

 

BIBLIOGRAFIE

Pentru ocuparea postului  inginer, gradul IA, în cadrul Serviciului Economic și Administrativ

  1. O.G. nr. 42/2004 privind organizarea activităţii sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, aprobată cu modificări prin Legea nr. 215/2004, cu modificările și completările ulterioare;
  2. H.G. nr. 1415/2009 privind organizarea şi funcţionarea Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor şi a unităţilor din subordinea acesteia, cu modificările și completările ulterioare;
  3. Legea nr. 307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor;
  4. Legea nr. 319/2006 legea securității și sănătății în muncă, cu modificările și completările ulterioare.

 

BIBLIOGRAFIE

Pentru ocuparea celor 3 posturi de medic veterinar, gradul I – în abatoare/Ordinul președintelui ANSVSA nr. 64/2017

  1. Regulamentul CE 852/2004 privind igiena produselor alimentare;
  2. Regulamentul CE 853/2004 – regulament de stabiire a unor norme specific de igienă care se aplică alimentelor de origine animală;
  3. Regulamentul CE 854/2004 – regulament de stabilire a unor norme minime de organizare a controalelor oficiale privind produsele de origine animală destinate consunului uman;
  4. Regulamentul CE 1069/2009 – regulament de stabilire a normelor sanitare privind subprodusele de origine animală care nu sunt destinate consumului uman;
  5. Regulamentul CE 2073/2005 – stabilirea criteriilor microbiologice de siguranţă a cărnii şi produselor din carne, precum şi a criteriilor de igienă a procesului;
  6. Ordinul președintelui A.N.S.V.S.A. nr. 64/2007 – pentru aprobarea Normei sanitare veterinare privind organizarea şi desfăşurarea activităţii de control oficial sanitar-veterinar efectuat de către personalul de specialitate în unităţile care produc alimente de origine animală, cu modificările și completările ulterioare;
  7. Ordinul 10/2008 – privind aprobarea Normei sanitare veterinare care stabileşte procedura pentru marcarea şi certificarea sanitară veterinară a cărnii proaspete şi marcarea produselor de origine animală destinate consumului uman, cu modificările și completările ulterioare;
  8. Regulamentul (CE) nr. 882/2004 al Parlamentului European şi al Consiliului din 29 aprilie 2004 privind controalele oficiale efectuate pentru a asigura verificarea conformităţii cu legislaţia privind hrana pentru animale şi produsele alimentare şi cu normele de sănătate animală şi de bunăstare a animalelor, cu amendamentele ulterioare.

 

 

Director Executiv

Dr. Țichindelean Șerban Constantin

 

 

Compartiment J.R.U.
jr. Vidrighin Emanoil