ACTIVITATEA DE CONTROL OFICIAL A D.S.V.S.A. SIBIU

Comunicat de presă

ActiVitatea de control oficial a D.S.V.S.A. SIBIU

LUNA IULIE 2019

 

 

În cursul lunii iulie , inspectorii D.S.V.S.A. Sibiu au efectuat controale oficiale in baza Programului național de supraveghere și control, precum și controale tematice(Note de serviciu,controale cu scopul prevenirii aparitiei toxiifectiilor alimentare precum și pentru evitarea extinderii Pestei porcine africane, sesizări, controale comune cu alte instituții, verificări în vederea autorizării/înregistrării sanitare veterinare, evaluări de risc, etc).

Astfel au fost efectuate:

  • 310 controale oficiale in domeniul siguranței alimentelor(unități de producție,depozitare, comercializare, alimentație publică);
  • 170 mijloace auto de transport animale/alimente , controale în trafic efectuate impreună cu reprezentanții IPJ Sibiu .

În timpul controalelor efectuate au fost aplicate următoarele măsuri:

  • Sancțiuni contravenționale-31, în valoare de 169.500 lei;
  • Confiscări de produse alimentare-305 kg.

În perioada următoare vor continua controalele cu scopul prevenirii toxiinfectiilor alimentare cu precădere în unitați situate în zone de agreement/localități de interes turistic, tabere școlare, în zona de comerț stradal precum și controale in trafic pentru depistarea transporturilor ilegale de animale si alimente cu scopul prevenirii apariției Pestei porcine africane în județ.