Activitate tematica control oficial

Activitate tematica control oficial

 

          Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Sibiu, a desfașurat în perioada ianuarie – februarie, acțini de control oficial în sectorul siguranței alimentare pe obiectele de activitate alimentație publică indiferent de specific (pizzerii, fast food, restaurante) si centre colectare vânat sălbatic.

          Acțiunile în cadrul unitaților de alimentație publică, au vizat posibilele fraude alimentare prin substituirea produselor afișate în meniuri și anume lipsa utilizării produselor lactate în prepararea diverselor sortimente culinare. Erau prezentate ingredientele mozzarella și cașcaval, cand de fapt acestea erau înlocuite de preparate pe bază de grăsimi și proteină vegetale ( topinguri). Au fost verificate un număr de 28 unități, constatând abateri de la normele sanitare veterinare privind etichetarea și depozitarea produselor alimentare la un numar de 9 unități.

S-au aplicat sancțiuni în valoare de 50.000 lei.

Acțiunile continuă împreună și cu alte instituții cu drept de control și anume Direcția Agricolă Județeană, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor.

În luna ianuarie s-a verificat un centru colectare vânat sălbatic, constatând că se desfășura altă activitate decât cea pentru care avea înregistrare sanitară veterinară, confiscând o cantitate de 4795 kg și aplicând o sancțiune de 10.000 lei.

 

Director Executiv

Dr. Vasile Onoriu FODOR